
Przepisy kulinarne
krewetki w warzywach
krewetki mrożone 2 ząbki czosnku
sól, pieprz
bagietka mieszanka sałat
butelka Tsinandali
|
Krewetki rozmrozić i oderwać pancerzyki. Pomidor, paprykę, czosnek i pieczarki pokroić na małe kawałki.
W międzyczasie przygotować sos czosnkowy: kroimy drobno czosnek i wrzucamy go do miski, dodajemy mały jogurt naturalny i majonez. Posypujemy solą i pieprzem oraz przyprawami. Całość miksujemy. Idealnie jest włożyć go do lodówki na godzinę, żeby się przegryzł.
Po wyjęciu potrawy z piekarnika zalewamy całość sosem czosnkowym. Podawać z sałatą i pieczywem – najlepiej smakuje bagietka posmarowana masłem.
Smak krewetek idealnie dopełni kieliszek schłodzonego Tsinandali.
Smacznego! |